Spirits Update!

WHISKY – TERUG BINNEN/NIEUW

Kilkerran – 12 Years Old is BACK!
Kilkerran – Heavily Peated is NEW

Kilkerran Peat in Progress is een ‘heavily peated whisky’ afkomstig van het Schotse Campbeltown. Deze whisky is op vat sterkte afgevuld . Deze whisky heeft  krachtige, uitgesproken smaken waarin smoke en turf duidelijk de baas zijn. voeren.

Gin del Professore Authentic Crocodile
Del Professore Madame Bottling Note
Gin del Professore Monsieur

 

 

Alweer kan er een zeer gegeerd én gelimiteerd product uw kant uitkomen: de Plantation Extrême N°4! In de vorige jaren bracht Plantation steeds twee of drie nieuwe bottelingen uit in dit gamma, maar dit jaar sturen ze maar liefst 8 Extrêmes de wereld in!

Plantation eert met deze 8 bottelingen legendarische distilleerderijen en enkele speciale jaargangen.

Deze 8 referenties gaan echter niet in alle landen beschikbaar zijn. Er zijn 7 landen die elk hun specifiek gekozen Extrême gaan uitbrengen. Dus om deze alle 8 te bekomen, gaat u op avontuur moeten gaan naar de verschillende landen!

Met veel trots stellen wij de Belgische selectie voor: Extrême N°4 Uitvlugt 1993. Deze fantastische selectie is afkomstig uit de legendarische Uitvlugt distilleerderij in Guyana.

De rum is gedistilleerd in een Port Mourant double retort port still. Er vond eerst een Tropical ageing plaats van 8 jaar in Bourbon casks. Hierna onderging de rum een Continental ageing van 15,5 jaar in Whisky casks, om vervolgens nog 3,5 jaar in Ferrand French oak casks te rijpen.

Zijn intense neus begint met een fruitig profiel waar u geuren van limoen en perzik kan vinden. Daarna slaat de neus om naar geuren van kaneel, hazelnoten en nootmuskaat. Een getrainde neus gaat hierna nog meer peperige toetsen ontdekken in combinatie met honing, rood en zwart fruit.

Uw smaakpapillen worden getrakteerd op een complexe en intense smaak. Beginnen doet de rum met toetsen van ananas, groene appels en exotische goji bessen. Hierna komen de smaken van rokerige melasse en peper naar boven in combinatie met zeer subtiele hinten van een oude Islay whisky.

Wij gebruiken cookies om u een gebruiksvriendelijke en veilige website aan te bieden. Door deze website te gebruiken, gaat u hiermee akkoord?